Ce este deratizarea?
Multe persoane nu au nici cel mai mic habar despre ce inseamna deratizarea, dar toata lumea are probleme cu aceasta din diferite motive.
Deratizarea este un complex de masuri aplicate de populatie care doreste acest lucru pentru a reduce substantial populatia de soareci si sobolani si pentru a mentine nivelul acestora cat mai scazut.
Toate aceste rozatoare sunt mamifere si detin o treime din fauna globului pamantesc.In Romania, numarul de rozatoare este extrem de crescut, deoarece acestea se inmultesc foarte rapid, traind in familii numeroase cu peste 30 de specii, fiind caracterizate prin insusiri de viata putin intalnite la animale deoarece acestea raspandesc boli grave care pot afecta oamenii, boli precum ciuma.
Aceste rozatoare au numeroase insusiri, printre care dezvoltarea excesiva a acestora si cresterea permanenta a dintilor din fata, cu ajutorul carora acestia distrug numeroase culturi agicole, dar daca sunt prezenti in case, pot distruge mobila sau cablurile.
De ce este necesara deratizarea?
Pe langa pagubele financiare, aceste mici rozatoare sunt considarate ca purtatori de germeni, in trasmiterea a numeroase boli infecto-contagioase care sunt extrem de grave, precum si cele mentionate mai sus.
In Romania, orice angajator, fie ca este o persoana fizica sau una juridicat, este obligat prin lege sa efectueze macar odata la jumatate de an aceasta operatiune in sediul in care isi desfasoara activitatile.
Cat te costa o asemenea operatiune?
Aceste tarife oferite de firmele specializate in acest domeniu variaza in functie de parametrii multipli, cum ar fi marimea suprafetei respective, tipul de daunatori vizat sau gradul de infestare.
Unul dintre criteriile cele mai importante la care trebuie sa fiti atenti atunci cand se stabileste un pret este domeniul de activitate al firmei respective pentru a asta determina numarul minim de interventii pe durata unui contract pe anumita perioada.